Heeft u een blessure? Houdt u last van chronische klachten bij het sporten? Of wilt u alleen maar een ‘snel’ advies, bijvoorbeeld omdat u voor het eerst een bepaalde sport gaat uitoefenen? In deze situaties kan de sportfysiotherapeut iets voor u betekenen.

Sportfysiotherapie is er voor iedereen: van de beginnende sporter tot de beroeps. Maar ook niet-sporters komen bij de sportfysiotherapeut. Denk bijvoorbeeld aan ouderen en kinderen bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. Ook cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen kunnen door een sportfysiotherapeut worden behandeld.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Sportfysiotherapie richt zich op het herstel van de geblesseerde gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. De sportfysiotherapeut beoordeelt dan welke alternatieve sportactiviteiten kunnen worden uitgevoerd.

De sportfysiotherapeut behandelt niet alleen, maar besteedt ook veel aandacht aan preventie. Daarnaast adviseert de sportfysiotherapeut over wat de gezondste manier van sporten of bewegen is. Ook is er vaak intensief contact met collega’s, zoals de sportarts, orthopedisch chirurg, sportmasseur en/of trainer.